Europalaan, Oostlaan en Westlaan in Pijnacker krijgen nieuw asfalt

Europalaan, Oostlaan en Westlaan in Pijnacker krijgen nieuw asfalt

Vanaf maandag 14 oktober begonnen de werkzaamheden aan de Europalaan, Oostlaan en Westlaan in Pijnacker. Deze wegen krijgen een nieuwe laag asfalt om de veiligheid en het rijcomfort voor weggebruikers te verbeteren. De herasfaltering is verdeeld in drie fases om de verkeershinder te beperken. De werkzaamheden duren tot en met dinsdag 22 oktober.

Werkzaamheden in drie fases
In fase 1 (14 en 15 oktober) is er gewerkt aan de Europalaan, van de rotonde Westlaan-Europalaan-Nootdorpseweg tot de rotonde Oostlaan-Emmastraat-Meidoornlaan, in de richting van Delft naar Zoetermeer. Ook is er aan beide rijrichtingen op de Europalaan tussen de rotondes Korteweg en Tuinderweg-Oranjelaan gewerkt. Fase 2 (16 en 17 oktober) richt zich op de rotondes Westlaan-Europalaan-Nootdorpseweg en Europalaan-Korteweg tijdens avond- en nachturen. Fase 3 (21 en 22 oktober) omvat de weg tussen de rotonde Westlaan-Europalaan-Nootdorpseweg en de rotonde Europalaan-Korteweg, en van de rotonde Oostlaan-Emmastraat-Meidoornlaan tot de kruising Oostlaan-Westlaan, in beide rijrichtingen.

Verkeershinder en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden kunnen er tijdelijke afsluitingen zijn en moeten weggebruikers rekening houden met omleidingen. De gemeente vraagt automobilisten om de verkeersborden te volgen en rekening te houden met langere reistijd. Na dinsdag 22 oktober zullen de wegen weer volledig open zijn voor het verkeer, en kunnen inwoners en bezoekers van Pijnacker genieten van een verbeterde infrastructuur.