Sinterklaas komt naar het Huygenskwartier Voorburg

Sinterklaas komt naar het Huygenskwartier Voorburg

Op zaterdag 16 november 2024 keert Sinterklaas weer terug naar Huygenskwartier Voorburg voor zijn jaarlijkse intocht. Dit traditionele evenement, geliefd bij jong en oud, brengt ieder jaar een feestelijke sfeer naar de straten van Voorburg. De aankomst van de goedheiligman in de Huygenshaven markeert de start van de feestdagen.

Een feestelijke dag voor Voorburg
Zaterdag 16 november 2024 belooft opnieuw een dag vol festiviteiten te worden in Huygenskwartier Voorburg. Sinterklaas, vergezeld door zijn pieten, zal per stoomboot arriveren in de Huygenshaven, waar hij verwelkomd wordt door honderden enthousiaste toeschouwers. De komst van de Sint staat al een jaar in zijn grote boek en is een vast onderdeel van de feestagenda van de stad. Zowel de jongste bezoekers als volwassenen worden meegenomen in de magische sfeer van deze eeuwenoude traditie.

Aankomst in de Huygenshaven
De aankomst van de stoomboot in de Huygenshaven is altijd het hoogtepunt van de dag. Terwijl de boot nadert, vullen Sinterklaasliedjes de lucht en stijgt de spanning onder de kinderen. De pieten zorgen voor een vrolijke sfeer, delen lekkernijen uit en maken grappen met het publiek. Wanneer de boot aanmeert en Sinterklaas voet aan wal zet, barst het feest pas echt los.

Een stoet vol tradities
Na zijn aankomst trekt de stoet van Sinterklaas en zijn pieten door de straten van het Huygenskwartier. Onder begeleiding van muziek en dans maken zij hun opwachting, terwijl de kinderen langs de route de kans krijgen om hun tekeningen aan de Sint te overhandigen. Dit feestelijke moment biedt jong en oud de mogelijkheid om deel te nemen aan een traditie die generaties lang gekoesterd wordt.