[VIDEO] Pim bakt al 35 jaar oliebollen bij Bakkerij Bosman: een echte decembertraditie

[VIDEO] Pim bakt al 35 jaar oliebollen bij Bakkerij Bosman: een echte decembertraditie

Elke decembermaand is het weer zover: de geur van versgebakken oliebollen vult de Herenstraat in Rijswijk, waar Pim al 35 jaar lang trouw achter de oliebollenpan staat. Op deze vroege zaterdagochtend haalt hij de eerste oliebollen van het jaar uit de olie, terwijl de eerste marktgangers langslopen.

Prominente plek
Wat begon als een grapje, groeide uit tot een jaarlijkse traditie. “Ik ben familie van Lourens Bosman, die vroeg of ik oliebollen kon bakken. Dat wilde ik wel proberen. En nu, 35 jaar later, sta ik hier nog steeds,” vertelt Pim glimlachend. In de loop der jaren is zijn plek steeds prominenter geworden, van een plekje bij de achterdeur naar een charmant houten huisje in de straat.

Op naar de 50 jaar
Het geheim achter zijn oliebollen blijft goed bewaard. “Het recept is al een halve eeuw hetzelfde,” zegt Pim trots. “Het gaat om de juiste ingrediënten, de temperatuur van de olie en de timing.” Zijn klanten weten dat hij in december weer op zijn vaste stek staat. “Ze vragen er in de zomer al naar,” lacht Pim. Hij is nu 58 en vastbesloten om door te gaan: “Die 50 jaar bakken haal ik zeker!”