Gemeente pakt gevaarlijke staat van ‘bergachtig’ asfalt aan

Gemeente pakt gevaarlijke staat van ‘bergachtig’ asfalt aan

Als je met je auto door de Plaspoelpolder rijdt heb je vaak het idee dat je door de bergen rijdt. Een doorn in het oog van weggebruikers. De wegen in de straten vertonen al geruime tijd ernstige gebreken nadat de wegen opgebroken moesten worden voor het vernieuwen van kabels en leidingen.

Gevaarlijke situaties
Grote kuilen zorgen ervoor dat automobilisten genoodzaakt zijn om hard te remmen, wat gevaarlijke situaties met zich meebrengt. Hoewel de gemeente eerder heeft geprobeerd om de situatie te verbeteren door klinkers te plaatsen, zijn deze ook weer weggezakt, onder andere door zware vrachtwagens, waardoor de wegen nog slechter zijn geworden.

De gemeente ontving hier in de afgelopen tijd veel klachten over en beloofde beterschap. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november vinden er daarom asfaltonderhoudswerkzaamheden plaats in de Plaspoelpolder.

Herstelwerkzaamheden asfalt
De gemeente zal nieuw asfalt aanbrengen op onder andere de Van Gijnstraat, de Frijdastraat en de Diepenhorstlaan, allemaal ter hoogte van de Treubstraat. Ook de Cort van der Lindenstraat en de Cobbenhagenstraat krijgen een nieuw asfaltlaagje. Daarnaast wordt er gewerkt aan de Snellerstraat, bij de kruising met de Verrijn Stuartlaan en de Veraartlaan.

Werkzaamheden bij tramrails
In de nacht van 28 op 29 oktober wordt er ook gewerkt aan het tramspoor bij de kruising Visseringlaan, Diepenhorstlaan en Veraartlaan. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer het spoor niet oversteken en wordt omgeleid.

Verwachte overlast
Er kan (geluids)hinder zijn van de werkzaamheden, vooral bij het zagen en verwijderen van asfalt. De aannemer doet zijn best om de overlast te beperken en vraagt om uw begrip tijdens deze periode. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Gemeente Rijswijk of stadsbeheer@rijswijk.nl