Sinterklaasintocht op 18 november en muzikale sinterklaasoptocht op 25 november

Sinterklaasintocht op 18 november en muzikale sinterklaasoptocht op 25 november

De pepernoten liggen alweer in de winkels en dat betekent dat Sinterklaas weer voorbereidingen treft voor zijn komst naar Nederland. Op 18 november zet Sinterklaas voet aan wal in Gorinchem, maar zal daarna doorreizen naar Rijswijk. Hier zal hij door de Rijswijkers en burgemeester Huri Sahin worden ontvangen.

Intocht
Bij de intocht in Rijswijk zal de goedheiligman na zijn ontvangst een rondrit maken door Rijswijk. De winkelcentra Oud Rijswijk en Stadscentrum De Bogaard zijn betrokken bij het feest. Gedurende de rit hoopt de Sint zo veel mogelijk kinderen te kunnen zien en ontmoeten.

Over de precieze invulling van het programma op zaterdag 18 november zal later meer informatie worden gepubliceerd.

Optocht
Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas en zijn gevolg voor een tweede keer naar de gemeente. De organisatie die ook de intocht tijdens eerdere jaren organiseerde, heeft ervoor gezorgd dat er een muzikale optocht zal komen. De optocht wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van donateurs.

Vanaf 11.00 uur zullen Sinterklaas en de pieten een route door Rijswijk maken, startend vanaf de Populierlaan. Rond het middaguur zal het gezelschap bij de Kerklaan zijn en verder gaan naar de Van Vredenburchweg (bij Onderwatershof). Na een pauze zal de groep om 13.15 uur verder gaan richting de Schouwburg en rond half drie eindigen bij het Piramideplein, waar kinderen en ouders op de foto kunnen met de Sint.