Op woensdag 28 februari slaan Meer Bomen Nu, de gemeente Leidschendam-Voorburg en Project Klein Plaspoelpolder de handen ineen om zaailingen van het braakliggende terrein Klein Plaspoelpolder te redden. Wethouders Marcel Belt en Astrid van Eekelen doen actief mee door te helpen met het uitscheppen van de boompjes. Deze gezamenlijke inspanning heeft tot doel om overdadige zaailingen, die anders verloren zouden gaan, een nieuwe kans te geven om uit te groeien tot volwassen bomen, bijvoorbeeld in particuliere tuinen.
Een extra kans
Meer Bomen Nu, een nationale campagne, richt zich op het verplaatsen van jonge boompjes en struiken van kansarme naar kansrijke locaties. In Leidschendam-Voorburg groeien zaailingen op plekken met weinig overlevingskans, zoals te weinig licht, te dicht op elkaar, of te dicht bij paden. Door gezamenlijke actie willen de betrokken partijen op 28 februari honderden boompjes en struiken een tweede kans bieden.
Gratis boompje
Wethouders Marcel Belt en Astrid van Eekelen nodigen de inwoners uit om deel te nemen aan de Oogstdag en Uitdeeldag van Meer Bomen Nu. Op deze dag delen zij samen de zaailingen uit en staan klaar om hulp te ontvangen of om gratis een boompje op te halen.
Programma
Het evenement begint om 10:00 uur en duurt tot 13:00 uur, gevolgd door het uitdelen van zaailingen van 13:00 tot 14:00 uur. Het vindt plaats in Klein Plaspoelpolder. Deelnemers en geïnteresseerden die een gratis boompje willen ophalen, dienen zich vooraf aan te melden op de website van Meer Bomen Nu. Wethouders Marcel Belt en Astrid van Eekelen zullen aanwezig zijn om samen met Meer Bomen Nu de zaailingen uit te delen en deelnemers te verwelkomen. Een unieke kans om bij te dragen aan het vergroenen van de gemeente en een boompje een tweede kans te geven in uw eigen tuin.
Meer Bomen Nu
Meer Bomen Nu, een campagne van Urgenda ontwikkeld door Stichting MEERGroen en ondersteund door de Caring Farmers, heeft sinds 2020 al meer dan een miljoen bomen en struiken gratis verspreid. Door zaailingen zorgvuldig te verplaatsen met behulp van vrijwilligers, biedt deze methode een kosteneffectieve en logische manier om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Deze benadering benut het potentieel van zaailingen die overal groeien, en benadrukt het belang van een nieuwe kijk op de natuur.