Meer inwoners in aanmerking voor energietoeslag door verhoogde inkomensgrens

Meer inwoners in aanmerking voor energietoeslag door verhoogde inkomensgrens

Omdat de energieprijzen in het afgelopen jaar hard gestegen zijn, komen inwoners van Pijnacker-Nootdorp in aanmerking voor een energietoeslag. Als inwoners qua inkomen onder 120% van het sociaal minimum zitten, krijgen zij een eenmalige uitkering van maximaal 1300 euro. Op deze manier wilt de gemeente haar inwoners helpen bij het betalen van de stijgende energieprijzen.

Ook tot 130% komt in aanmerking
Huishoudens met een inkomen tot 130 procent van het sociaal minimum zullen ook een bijdrage ontvangen om hun energielasten te betalen. Dat heeft het college van de gemeente Pijnacker-Nootdorp besloten. Deze groep ontvangt 50 procent van de energietoeslag; maximaal 650 euro. Alle aanvragen die hierdoor oorspronkelijk waren afgewezen zijn door de gemeente opnieuw bekeken. Alle inwoners die onder de zogenaamde 130-procentregeling vallen zijn eind oktober uitbetaald.

Nog aanvraag doen
Deze energietoeslag geldt zowel voor werkende mensen als mensen met een uitkering, en is tot dusverre aan 1024 huishoudens binnen de gemeente uitbetaald. Als je niet eerder een aanvraag hebt ingediend of een energietoeslag hebt ontvangen, is het mogelijk om alsnog een aanvraag te doen. Dit kan tot en met eind december 2022. Het is het streven van de gemeente om binnen 8 weken een besluit te nemen op de aanvraag.