Tien politieauto’s achtervolgen automobilist in Rijswijk

Tien politieauto’s achtervolgen automobilist in Rijswijk

Een achtervolging van een automobilist in een gestolen auto is omstreeks 01:00 uur geëindigd in de Havenstraat in Rijswijk.

Negeren van stopteken
Agenten zagen de automobilist rijden en gaven hem een stopteken. De bestuurder besloot daar geen gehoor aan te geven en met hoge snelheid weg te rijden. De agenten hebben daarop een achtervolging ingezet en om assistentie gevraagd. Meer dan tien politievoertuigen deden aan de achtervolging mee.

Klem in Havenstraat
De automobilist reed zich echter klem in de Havenstraat en kon niet meer verder rijden. Hij besloot vervolgens te voet verder te vluchten. Agenten hebben in de omgeving een klopjacht gehouden maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

Gestolen
De auto bleek te zijn gestolen. Een politieberger heeft het voertuig meegenomen.