Veel extra toeristen door aanleg Plaspoelhaven Leidschendam

Veel extra toeristen door aanleg Plaspoelhaven Leidschendam

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft van het Hoogheemraadschap van Delfland een vergunning gekregen om de Plaspoelhaven in Leidschendam aan te leggen. De jachthaven aan de Van Ravesteijnkade en de Scheepswerf wordt uitgebreid naar ongeveer 60 ligplaatsen voor recreatieboten. De populaire ligplaatsen zijn bedoeld voor bewoners uit de nabije omgeving.

Veel extra toeristen
Het plan bestaat in totaal uit 66 ligplaatsen. 21 aan opstapsteigers en 45 tussen afmeerpalen. Wanneer de werkzaamheden beginnen is nog niet bekend. Deze haven betekent veel extra toeristen rond de Sluis. Dat is niet alleen goed voor de mensen met een bootje, maar ook voor de horeca en de winkels in het Damcentrum.

VVD is blij met de vergunning
VVD-fractievoorzitter Louise Kortman laat aan LVTV weten dat ze erg blij is met deze vergunning omdat haar partij zich al jaren hard maakt voor de watersport langs de Vliet: ‘Dit is geweldig nieuws. Met de Plaspoelhaven wordt straks een parel toegevoegd aan Leidschendam. Hoe eerder deze haven er is hoe beter, wij kijken er enorm naar uit.’

Kunstwerk
Er is al veel belangstelling getoond. Op de ophaalbrug voor fietsers en voetgangers komt een bronzen kunstwerk van de kunstenaars Space Cowboys. Het ontwerp, Havennest, is in 2018 door omwonenden gekozen. De nieuwe Plaspoelhaven kan naar verwachting ergens in 2022 in gebruik genomen worden.