Eerlijk Alternatief publiceert kieslijst met 42 leden

Eerlijk Alternatief publiceert kieslijst met 42 leden

De politieke partij Eerlijk Alternatief heeft deze week zijn kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gelanceerd. De lijst is samengesteld uit bekende mensen die nu in de gemeenteraad zitten, waaronder lijsttrekker Hanneke van de Gevel, Manuela Bijl, Ben Glazer, Nita Graafland en Damiën van Herk.

De ogen en oren van de gemeente
De lijst, die volgens de partij zelf de langste kieslijst van Pijnacker-Nootdorp bevat, is aangevuld met veel bekende namen van mensen die actief zijn in de gemeente. Eerlijk Alternatief roemt de 37 fractieadviseurs op de lijst omdat zij de ogen en oren zijn van de gemeente die vertegenwoordigd zijn in alle dorpskernen over uiteenlopende onderwerpen.

Stemmen op personen
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen gaat het er om dat een partij zoveel mogelijk stemmen binnenhaalt. Stemmen worden voor een deel binnengehaald op de partij, maar voor een groot deel gaat het er ook om dat de stemmen gewonnen worden op basis van mensen die bekend zijn in de gemeente. Met een lange lijst van bekende mensen kan dit een voordeel opleveren voor de partij in maart van dit jaar.

Advies vanuit de dorpskernen
Lijsttrekker Hanneke van de Gevel licht toe wie er zoal opstaan en hoe dat ontstaan is: “We zijn ontzettend blij dat we zoveel fantastische mensen op onze lijst hebben mogen zetten. De fractieadviseurs geven ons vaak advies over alles wat er speelt hier. Het is een prachtige afspiegeling van de maatschappij met inwoners van jong tot oud.”

Verschillende hoeken van de gemeente
Als we inzoomen op de lijst dan zien we mensen met verschillende specialistische kennis over uiteenlopende onderwerpen. Ondernemer Marco Filippo van de Guyter en Piet Vergeer van het Witte Paard staan onderaan de lijst. Maar ook  Jos Arends is aan de lijst toegevoegd. De partij is ook blij met zijn toevoeging omdat hij met de kennis die hij heeft vanuit de Adviesraad Sociaal Domein zijn expertise kan inzetten over zorg en welzijn. Daarnaast kan hij de partij adviseren en vanuit zijn bestuursfunctie van Warm Klapwijk.

De grootste partij
Hanneke van de Gevel besluit dat ze heel erg blij is met alle zichtbare steun en is blij met alle mensen op de lijst omdat ze een volledige afspiegeling zijn van de gemeente. Op de vraag of de partij met deze lijst de grootste kan worden is het antwoord stellig. “Als het ligt aan deze 42 mensen, die op lijst 2 staan, beslist wel!”

Volledige kieslijst
Bekijk hier de volledige kieslijst van Eerlijk Alternatief.