Zes politieke partijen uit Pijnacker-Nootdorp in Regenboog Debat

Zes politieke partijen uit Pijnacker-Nootdorp in Regenboog Debat

“Ben je nu eigenlijk een man of een vrouw? Ja, tegenwoordig moet je dat vragen…”. Dit is een van de confronterende vragen die dagelijks worden gesteld aan mensen die niet gelijk in een hokje passen, en het blijft helaas niet altijd bij een vraag. Wat kan de gemeente doen om discriminatie tegen te gaan, en de gemeente een plek te maken waar alle inwoners vrij zichzelf kunnen zijn?

Je veilig voelen
Op zaterdag 26 februari gaan de politici met elkaar in debat om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die vraag te beantwoorden.

“Pijnacker-Nootdorp heeft de afgelopen jaren al wat stappen gezet, en er hoeft maar één iemand je ‘s avonds op straat lastig te vallen en het voelt toch onveilig,” zegt Rory Baart, voorzitter van DWH, de LHBT+ vereniging die het debat organiseert. “Het is nu dus zaak om door te pakken en de volgende stappen te zetten. Daar gaat dit debat op in.”

In debat
Tijdens het debat zullen steeds twee partijen tegenover elkaar komen te staan om over een van de stellingen te debatteren die gaan over onderwerpen die op dit moment relevant zijn. Een paar voorbeelden: ‘openbare gebouwen zouden genderneutrale toiletten moeten krijgen’ en ‘in alle nieuwbouw zou ook plaats moeten zijn voor alternatieve gezinssamenstellingen zoals meeroudergezinnen’.

Zes partijen uit Pijnacker-Nootdorp doen mee
In Pijnacker-Nootdorp doen de partijen VVD, Eerlijk Alternatief, CDA, Progressief PN, D66 en Gemeentebelangen mee. Het debat zal om 15:00 starten en te volgen zijn via een livestream. De link hiervoor zal verschijnen op http://dwhdelft.nl/debat.