Sloop Steenvoordeschool P. van Vlietlaan begonnen

Sloop Steenvoordeschool P. van Vlietlaan begonnen

De sloop van Steenvoordeschool aan de P. van Vlietlaan is begonnen. De school staat al een tijd leeg nadat er brand uitbrak op 10 augustus 2019. Vijf brandweervoertuigen kwamen ter plaatse. Ook moest de brandweer het water van ver halen omdat er niet voldoende water ter plaatse was. Ze hebben water uit de sloot gehaald.

Vleermuizen hielden sloop tegen
De sloop stond al eerder gepland maar er zaten vleermuizen in het pand die eerst naar een andere lokatie gelokt moesten worden. Bewoners rondom de school zijn blij met de sloop van het pand, want zij kijken al enkele jaren tegen een half afgebroken en zwaar beschadigd pand aan.

Extern gebruik
Een aantal lokalen van het schoolgebouw was al enkele jaren in gebruik door externe partijen die de ruimtes huurden van de gemeente Rijswijk. Zo zat Stichting Omroep Rijswijk enkele jaren in het pand en ook werden de ruimtes gebruikt door de Weggeefwinkel en de Rijswijkse Foto en Videoclub.

Schade vastgelegd
Voordat er begonnen kon worden met de sloop zijn in de woningen rondom de school foto’s gemaakt van de staat van muren en plafonds om eventuele schade na de sloop vast te kunnen stellen.