Eerste bewoners krijgen sleutel in Tuindershof

Eerste bewoners krijgen sleutel in Tuindershof

In de vroege ochtend van 28 februari overhandigde wethouder Frank van Kuppeveld de sleutel aan Noëlle en Jordy, zij zijn de trotse kopers van de eerste opgeleverde woning in Tuindershof: een prachtige eengezinshoekwoning aan een groene laan. Een mooi moment in de realisatie van deze duurzame woonwijk met een diversiteit aan koop- en huurwoningen. Het begin van een inclusieve en klimaatadaptieve buurt.

Fase één
Tuindershof is een nieuwe woonbuurt ten zuidwesten van het centrum van Pijnacker. De eerste fase bestaat uit 76 vrije sectorwoningen (eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen) en 41 sociale huurappartementen van woningcorporatie Rondom Wonen.

Wethouder Frank van Kuppeveld:

“Met het overhandigen van deze eerste sleutel zetten we weer een stap in de realisatie van de groene, duurzame woonbuurt Tuindershof. Een plek waar mens en natuur in harmonie samen leven en een betaalbare woning is voor iedereen. De wijk groeit volop en nu de eerste bewoners hun intrek nemen gaat het hier echt bloeien. Ook de eerste sociale huurappartementen worden bijna opgeleverd. Een waardevolle aanvulling op het woningaanbod in Pijnacker-Nootdorp.”

Divers woningaanbod
De dorpse buurt ligt in een waterrijke en groene omgeving. Er komen 640 woningen variërend van eengezinswoningen en appartementen tot twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, zowel koop als sociale huur. Er worden circa 475 woningen in de nieuwe wijk gebouwd. Hiervan worden 175 woningen als sociale huurwoning gerealiseerd. Een belangrijke bijdrage aan de betaalbare woningvoorraad. De nieuwe wijk moet in 2024 klaar zijn.

Peter Immers namens de ontwikkelcombinatie:

“We wensen de kopers veel woongeluk in hun prachtige energiezuinige en duurzame eengezinswoning op de hoek van de sfeervolle straat. De groene hagen en bomen in de voortuinen creëren straks een hofjesgevoel. Kinderen spelen voor de deur in de groenstroken. Andere woningen liggen aan groene lanen, de meanderende waterpartij dwars door de wijk of op een erf.”
Klimaatbestendige wijk

Meander met veel groen
In de natuurvriendelijke woonwijk is veel ruimte voor natuur en een hoge biodiversiteit. De Meander met veel groen en water vormt het hart van de wijk en verbindt bestaande ecologische structuren. Deze hoofdwatergang geeft de mogelijkheid om te variëren in peilen voor berging van water, bijvoorbeeld bij een extreme piek in waterval. Duurzame warmte is een essentieel onderdeel. Alle woningen worden aangesloten op een collectief warmtesysteem en krijgen ieder een eigen warmtepomp.

Meer weten? Kijk op: http://www.nieuwbouw-tuindershof.nl