Eerste stemlocaties geopend in Leidschendam-Voorburg

Eerste stemlocaties geopend in Leidschendam-Voorburg

Vanaf nu kan er gestemd worden voor een nieuwe gemeenteraad in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De eerste stembureau’s hebben maandagochtend de deuren geopend.

Drie dagen stemmen
Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart kan er in de gemeente gestemd worden. Dit is nog altijd een maatregel in verband met de pandemie, bedoeld om kiezers zo veel mogelijk te kunnen spreiden.

Op 14 en 15 maart zijn vier stemlocaties geopend: Gemeentehuis Leidschendam, Wijkgebouw Ons Tolhuis, Wijkcentrum de Groene Loper en Wijkcentrum Agora. Op woensdag 16 maart zijn alle stemlocaties geopend. Op de website van de gemeente vindt u alle locaties en ziet u hoe druk het op elke locatie is.

Toegankelijk stemmen
De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat mensen met een beperking goed en veilig kunnen stemmen.

Alle stembureaus in de gemeente zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van De Trinity Church in Leidschendam. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de stembureaus aanwezig.

Voor slechtzienden is in alle stembureaus een leesloep aanwezig, of kunt u medewerkers vragen om hulp. Het is voor blinden en slechtzienden mogelijk om zelfstandig te stemmen met behulp van een stemmal en audiosysteem met koptelefoon. Deze stemmal staat op maandag 14 en dinsdag 15 maart aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Woensdag 16 maart is de stemmal in het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Meer informatie over toegankelijk stemmen vindt u op de website van de gemeente.