Koninklijke onderscheiding voor Ronald van der Meij

Koninklijke onderscheiding voor Ronald van der Meij

Ronald van der Meij nam dinsdagavond na 19 jaar afscheid van de raad en ontving uit handen van burgemeester Bas Verkerk een Koninklijke onderscheiding.

Staat van dienst
Van der Meij begon in 2003 als fractie-assistent bij Gemeentebelangen Rijswijk en was vanaf 2006 raadslid, met een onderbreking van 2014 – 2018. In deze periode was hij wethouder van Stadsontwikkeling, Stadsbeheer en Grondzaken. In die functie heeft hij met bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van Rijswijk, met RijswijkBuiten als een van de belangrijkste nieuwbouwlocaties. Daarnaast was hij één van de trekkers van de komst van het Huis van de Stad.

Geridderd
Na 19 jaar actief te zijn geweest in de Rijswijkse politiek werd Ronald van der Meij bij zijn afscheid van de gemeenteraadraad benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gemeentebelangen is sinds deze nieuwe raadsperiode niet meer vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Rijswijk wegens het gebrek aan gekwalificeerde opvolgers binnen de partij.