Jongeren kiezen ontwerp voor skatepark Treubstraat

Jongeren kiezen ontwerp voor skatepark Treubstraat

In februari 2020 stond de toen 11-jarige Dries van Dijk als inspreker voor de gemeenteraad om te vragen of er een skatepark kon komen voor de jongeren. De gemeenteraad stemde vervolgens in met de bouw van een nieuw skatepark in het parkje aan de Treubstraat.

Ruime voorkeur
Er werden twee ontwerpen gemaakt en aangeboden aan de Rijswijkse jongeren waarop ze konden stemmen.  In totaal brachten 29 skaters en steppers hun stem uit op één van beide ontwerpen. Het schetsontwerp van het ontwerpbureau Concrete Matters kwam met 19 voorkeurstemmen als winnaar uit de bus.

Jongeren denken mee
Het ontwerpbureau heeft inmiddels opdracht gekregen om het ontwerp verder uit te werken. De jongeren worden ook bij de verdere uitwerking betrokken. Vorig jaar ging de gemeenteraad akkoord met de nota Speelbeleid, inclusief de aanleg van de nieuwe skatebaan.

Wensen bekijken en uitvoeren
Van het totaal aantal jongeren dat heeft meebeslist, gaven tien skateliefhebbers de voorkeur aan het andere schetsontwerp. Concrete Matters roept met name deze tien jonge mensen op om aan te geven wat ze goed vonden aan het andere schetsontwerp zodat ze dit mogelijk kunnen verwerken in hun eigen ontwerp. Reacties kunnen naar stan.postmus@gmail.com.

Voor de kerst skaten
De planning is om het ontwerp voor het einde van dit jaar aan te leggen. Dat betekent dat de Rijswijkse jeugd uiterlijk in de kerstvakantie weer volop kan skate(boarden) en steppen op nieuwe skatebaan.