Schoolspullenpas voor gezinnen met laag inkomen en schoolgaande kinderen

Schoolspullenpas voor gezinnen met laag inkomen en schoolgaande kinderen

Vanaf nu kunnen gezinnen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen de Schoolspullenpas aanvragen. Hierop staat een tegoed waarmee schoolspullen gekocht kunnen worden.

“Ieder kind moet mee kunnen doen”
Wethouder Floor Kist benadrukt het belang van dit initiatief: “Ieder kind moet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes, ook in de klas. Met de Schoolspullenpas kunnen de kinderen de spullen aanschaffen die daarvoor nodig zijn. Mijn dank gaat uit naar Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg, die het met haar vrijwilligers mogelijk maakt om de Schoolspullenpas te verspreiden.”

De Schoolspullenpas is onderdeel van het Kindpakket van de gemeente. Dit pakket bevat verschillende regelingen die gezinnen met een laag inkomen moeten ondersteunen.

Tegoed
Op de pas staan verschillende vergoedingen, afhankelijk in welke groep of klas het kind zit. Voor kinderen op de basisschool is het tegoed honderd euro. Zij kunnen ook kiezen voor een tablet in plaats van het tegoed. Kinderen op de middelbare school of mbo-bol kunnen voor € 200 aan schoolspullen kopen. Zitten kinderen in de brugklas, dan krijgen zij een Schoolspullenpas met driehonderd euro tegoed.

Aanvragen
De pas kan worden aangevraagd worden als kinderen in het bezit zijn van een Ooievaarspas en wonen in Leidschendam-Voorburg. Een Ooievaarspas kan worden aangevraagd via de website van de gemeente.

De Schoolspullenpas kan worden aangevraagd via de website van stichting Leergeld. Op de website staat ook een overzicht met alle winkels die de pas accepteren. Het aanvragen van de pas kan tot en met 31 mei 2022.

Vragen?
Inwoners die vragen hebben over de Schoolspullenpas kunnen contact opnemen met Stichting Leergeld.

E-mail: schoolspullenpas@leergeldleidschendam-voorburg.nl 

Telefoonnummer 06 23 33 95 39 (bereikbaar vanaf 4 april op maandag- en donderdagochtend van 9:00 uur tot 12:00 uur).