Recht op leerlingenvervoer? Vraag het op tijd aan!

Recht op leerlingenvervoer? Vraag het op tijd aan!

Verwacht je recht te hebben op leerlingenvervoer voor het schooljaar 2022-2023? Dan is het van belang dat de aanvraag op tijd wordt gedaan. Het is al sinds 1 april 2022 mogelijk om een aanvraag in te dienen. Zorg ervoor dat je aanvraag vóór 1 juli 2022 bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp binnen is.

Elk jaar dien je opnieuw een aanvraag in te dienen. Een eenmaal toegekende vervoersvoorziening loopt niet automatisch door.

Digitaal aanvragen
Het aanvraagformulier voor het komende schooljaar is te vinden op de website van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: http://www.pijnacker-nootdorp.nl/leerlingenvervoer. Om de aanvraag digitaal te kunnen doen heb je een DigiD nodig. Als je nog geen DigiD hebt, kun je deze persoonlijke inlogcode aanvragen op http://www.digid.nl.

Hoe verder?
Binnen acht weken na je aanvraag ontvang je hierover een bericht. Is de aanvraag niet compleet, dan ontvang je een verzoek om aanvullende informatie of bewijsstukken aan te leveren. De behandeltijd van je aanvraag kan dan tot (maximaal) vier weken langer duren.

Meer informatie
Meer informatie over (het recht op) leerlingenvervoer vind je hier. Bij vragen kun je ook bellen met de gemeente via telefoonnummer 14 015.