Lentefeest bij kinderboerderij Essesteijn in Voorburg

Lentefeest bij kinderboerderij Essesteijn in Voorburg

Op en rond kinderboerderij Essesteijn wordt zondag 24 april een groot Lentefeest gehouden. Vanaf het middaguur zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Ook is Molen de Vlieger open voor bezoekers.

Tal van activiteiten
Bij de boerderij worden rondleiding gegeven en zijn er tal van kinderactiviteiten. Zo kunnen er armbandjes gemaakt worden, zijn er oud-Hollandse spelletjes en kan er naar hartenlust gesprongen worden op een groot luchtkussen.  Ook zijn er imkers die bij de bijenkorven van alles kunnen vertellen over deze belangrijke beestjes en is er een bijenshow.

Molen de Vlieger, tegenover de kinderboerderij, heeft de deuren deze middag ook geopend voor publiek. Bij de molen staat een draaiorgel, waar de kinderen zelf aan mogen draaien. Wie dat goed doet, krijgt een diploma.

Bij de diverse kraampjes op het terrein kan men onder meer kennis maken met activiteiten van Middin op het gebied van appeltaarten en plantjes kweken. Ook is daar het recent verschenen jubileumboek van Molen de Vlieger te koop.

Schaapscheren
Het hoogtepunt van de activiteiten is het schaapscharen. Onder het hooimijt bij de boerderij worden dan de schapen van hun warme vacht verlost.

Eten en drinken bij Dekkershoeve
Mensen kunnen bij partycentrum Dekkershoeve de hele middag terecht voor wat te eten en te drinken. De nieuwe uitbaters zijn aanwezig om zichzelf en hun plannen te presenteren.

Toegang is gratis

De middag duurt van twaalf tot vier uur ’s middags. De toegang tot al deze activiteiten rond het Essepad (bij de Rodelaan) is gratis voor jong en oud.