De strijd tegen de Japanse duizendknoop

De strijd tegen de Japanse duizendknoop

De Japanse (Aziatische) duizendknoop is een ware plaag die ook in Pijnacker-Nootdorp voorkomt. Het is een agressieve plant die snel groeit en die andere gewassen verdringt. De plant is door zijn groeikracht en relatieve ongevoeligheid voor bestrijdingsmiddelen moeilijk te doden. De sterke wortelstokken en stengels van de Japanse duizendknoop kunnen gebouwen, leidingen en wegen beschadigen. Daarom gaat de gemeente gaat ook dit jaar de strijd aan om deze planten te bestrijden en verspreiding tegen te gaan.

Aanpak
Het Servicebedrijf (of de aannemer voor groenonderhoud) dunt de Japanse duizendknoop zelf uit waar de plant in kleine aantallen groeit. Voor plekken waar de plant al verder wortelt, wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld door de gemeente. Zij werken met elektriciteit. De plant wordt zowel boven- als ondergronds aangepakt en de behandeling is 100% gifvrij.

Eigen tuin
Als je de Japanse duizendknoop in je eigen tuin ontdekt, probeer de plant dan te verzwakken. Dit kan door de stengels meerdere keren per jaar af te knippen of eruit te trekken. Probeer de uitlopers heel secuur te verwijderen, zonder dat er wortels achterblijven. De plantenresten moeten bij het restafval. Niet bij GFT!

Kom je de Japanse Duizendknoop tegen in de openbare ruimte? Geef het dan door via http://www.pijnacker-nootdorp.nl/meldpuntleefomgeving. Meer informatie vind je op: https://bestrijdingduizendknoop.nl/