Boek over Huygens’ Hofwijck naar Engels vertaald

Boek over Huygens’ Hofwijck naar Engels vertaald

Op 14 april werd op Huygens’ Hofwijck tijdens een feestelijke bijeenkomst de nieuwe, Engelstalige editie van het handboek over de buitenplaats overhandigd.

Boek over bekendste Voorburgse buitenplaats
Het boek, waarvan de Engelse editie de titel “Huygens and Hofwijck. The inventive world of Constantijn and Christiaan Huygens” draagt, beschrijft het ontstaan en het functioneren van de buitenplaats aan de Vliet.

Prijswinnend
Lokaal historicus Kees van der Leer en hortulanus Henk Boers publiceerden de oorspronkelijke in 2016. De Nederlandse editie werd in 2017 bekroond met de prestigieuze sKBL-Ithakaprijs, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan bijzondere publicaties over historische buitenplaatsen, landgoederen en tuinengeschiedenis.

De auteurs besloten indertijd het aan deze prijs verbonden bedrag te bestemmen voor een Engelse editie van het boek. Een groepje bevlogen vrijwilligers van Huygens’ Hofwijck organiseerden een geslaagde crowdfunding voor de nog ontbrekende gelden.

Toename buitenlandse gasten
Het museum zegt de laatste jaren een toename in het aantal buitenlandse gasten te zien. Die zijn niet enkel geïnteresseerd in een bezoekje aan het prachtige Hofwijck, maar ook in Christiaan Huygens, de vooraanstaand uitvinder en wetenschapper. Hij schreef op deze Voorburgse buitenplaats onder andere zijn beroemde boek over het heelal, Cosmotheoros.

Het Engelse boek komt daarom volgens het museum op een goed moment en is een zeer welkome aanvulling in de museumwinkel.

Het boek is uitgegeven door de Amsterdam University Press en vormgegeven door Ronald Meekel. De vertaling in het Engels werd verzorgd door Jane Choy.  Het is onder andere verkrijgbaar in de museumwinkel van Huygens’ Hofwijck en kost € 34,99. (ISBN/EAN: 978-94-6372-229-2)


Foto: De auteurs en vormgever overhandigen het eerste exemplaar aan René Dessing, voorzitter van de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen (sKBL). (Foto door Francis Saris)