Debatclub Gymnasium Novum wint ‘Op weg naar het Lagerhuis’

Debatclub Gymnasium Novum wint ‘Op weg naar het Lagerhuis’

De debatclub van Gymnasium Novum heeft onder leiding van docent maatschappijleer Hanke Winius, op dinsdag 12 april de landelijke finale van ‘Op weg naar het Lagerhuis’ gewonnen.

Debatten
Op het Mediapark in Hilversum wisten ze in een dag achtereenvolgens de kwartfinale, de halve finale en de eindronde op hun naam te zetten.

In de finale kwamen ze uit tegen het Carolus Clusius College uit Zwolle. Er werd gedebatteerd over dienstplicht, taboes over seks en de vraag of actievoeren bijdraagt aan het verbeteren van het klimaat.

Trotse rector
‘Debatteren en retorica zijn echt activiteiten die bij het Novum passen,’ legt de trotse rector Michel Zorge uit. Zorge vervolgt: ‘Ik vind het geweldig dat deze leerlingen samen deze overwinning hebben behaald. Het is de eerste keer dat het Novum deze wedstrijd wint en het is fijn om te weten dat de opvolgers van dit succesteam al staan te trappelen om volgend jaar mee te doen.’

Uitzending finale op NPO3
Twee leden van het winnende team, Julian Nolten en Robin van Gelooven, zijn geselecteerd voor de televisiefinale van ‘Op weg naar het Lagerhuis’. De finale zal op 6 mei op NPO3 uitgezonden worden.