Koningsdag 2022 in Pijnacker-Nootdorp: een overzicht

Koningsdag 2022 in Pijnacker-Nootdorp: een overzicht

Na twee jaar is eindelijk weer een ‘normale’ koningsdag mogelijk. Pijnacker-Nootdorp TV blikt vast vooruit naar de activiteiten in de diverse dorpen en kernen.

Nootdorp
De Oranjevereniging Nootdorp pakt op 27 april flink uit met een boeiend programma voor Koningsdag.
Op het podium is er muziek, zang en dans. Harmonie Nootdorp en het Shantikoor Schiehaven zullen ook van de partij zijn en verder zijn er optredens van Barry van Straten, de band Hardzat en DJ Cootje. Uiteraard zijn ook de bekende onderdelen weer van de partij zoals de kinderkleedjesmarkt, springkussens, knutseltent, pannavoetbal en de poppenkast.

Er wordt nog gesleuteld aan het programma, maar de Oranjevereniging Nootdorp is ook al op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op Koningsdag. Kijk voor het laatste nieuws op: https://www.facebook.com/OVNootdorp

Pijnacker
Voor de sportieve vroege vogel is er in Pijnacker de Beatrix wandeltocht. Die begint om 08.00 uur aan het Raadhuisplein. Je kan kiezen uit twee afstanden, 5 km en 7,5 km. Na de wandeling ontvang je een mooie medaille als blijvende herinnering. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00.

Roofvogelshow
Voor de opening heeft de Oranjevereniging Pijnacker dit jaar niet alleen de burgemeester en Drumfanfare Haaglanden uitgenodigd, maar ook de Roofvogelboerderij van de Kleihoogt! Om 9.30uur start de roofvogelshow op het Raadhuisplein. Geniet van de prachtige vluchten van de uilen, de acrobatische vluchten van de Woestijnhaviken en de snelle duikvluchten van de valk. Sommige bezoekers worden zelfs uitgedaagd om deel uit te maken van de show. Dus zet je wekker en zorg dat je dit spektakel niet mist!

Kijk voor het hele programma op: https://www.ovpijnacker.nl/

Delfgauw
In Delfgauw wordt de langste optocht ooit gehouden met de kinderen uit Delfgauw. Dit jaar is er een speciaal thema: “Zijn wie je wil zijn”. Ga jij 50 jaar terug en loop je in kleding van vroeger achter een melkwagen? Of ben je juist futuristisch in goud als C-3PO van Star Wars of heb je een Spidermanpak liggen? Alles is mogelijk. Vanaf het Bart Dekkerveld vertrekt de stoet om Delfgauw te laten zien hoeveel kinderen in Delfgauw wonen en welke mooie creaties er allemaal zijn gemaakt. ’s Middags is er een spelletjesmiddag en later op de middag en ’s avonds een kinderdisco met dj Remy.

Voor het hele programma in Delfgauw kijk je op: https://www.delfgauw.org/programma/

Oude Leede
En tenslotte Oude Leede: Iedereen die zin heeft in een gezellige Koningsdag is welkom op het trapveldje!