Blocker Nieuwkoopseweg weer in gebruik

Blocker Nieuwkoopseweg weer in gebruik

Vanaf maandag 2 mei 2022 is de blocker op de Nieuwkoopseweg weer in gebruik, op basis van kentekenherkenning. Alleen voertuigen die bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp bekend zijn én die een ontheffing hebben, kunnen in de spitsuren gebruik maken van de Nieuwkoopseweg.

Elke auto met een ontheffing staat in het elektronische toegangssysteem. Een camera scant het kenteken vanuit beide richtingen. Na herkenning gaat de blocker open.

Verkeersregelaars
De eerste dagen van mei zijn er verkeersregelaars, die tijdens spitstijden het inrijdend verkeer informeren. Zonder ontheffing zijn alleen de adressen tot aan de blocker te bereiken. Doorrijden kan dan niet meer.

Afsluiting Nieuwkoopsweg
In verband met het aanleggen van kabels en leidingen is de Nieuwkoopseweg op dit moment afgesloten. De afsluiting duurt nog tot 24 april.