Gratis advies bij juridische problemen in de bibliotheek

Gratis advies bij juridische problemen in de bibliotheek

Loop je tegen een juridisch probleem aan en ben je op zoek naar vrijblijvend juridisch advies? De adviseurs van wetswinkel Delfland helpen je graag! Vanaf vrijdag 6 mei zullen de adviseurs van Stichting Wetswinkel Delfland twee keer per maand een spreekuur draaien in bibliotheek Oostland in Pijnacker.

Het spreekuur zal plaatsvinden in alle even weken op de vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het advies is geheel kosteloos. Tijdens het spreekuur krijg je de mogelijkheid om je verhaal te doen en vragen te stellen.

Veel gestelde vragen
Tijdens de spreekuren komen verschillende vragen voorbij. “Veel gestelde vragen gaan over het arbeidsrecht en over het huurrecht” vertelt een medewerker van de wetswinkel. “Conflicten met werkgever en huurbaas bijvoorbeeld.

Praktijk
“Er worden ook vragen gesteld over alimentatie en sociale zekerheidsrecht. Mag je bijvoorbeeld met een uitkering naar het buitenland verhuizen? Vragen met betrekking tot het vreemdelingenrecht en het consumentenrecht komen ook voor. Wat doe je bijvoorbeeld als een product stuk gaat en de winkel het niet wil vervangen?”. Allemaal zaken uit de praktijk.

Relevante stukken meenemen
Om je goed van advies te voorzien, is het voor de adviseurs van de wetswinkel belangrijk dat je alle relevante stukken meeneemt naar het inloopspreekuur. Als je hulp nodig hebt bij het (digitaal) opvragen van documenten of met het inloggen op websites dan kunt je hierbij ook hulp krijgen bij Bibliotheek Oostland. Kom dan op maandag tussen 18:30 – 20:00 uur of op vrijdag tussen 10:00 – 12:00 uur naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheekvestiging in Pijnacker.