Feel Good Radio start met radiostation voor senioren

Feel Good Radio start met radiostation voor senioren

Feel Good Radio is al vele jaren de omroep voor Pijnacker-Nootdorp en heeft een groot luisterbereik onder de inwoners van Pijnacker-Nootdorp. Om de oudere luisteraars in de gemeente nog beter te bedienen zijn we gestart met een tweede radiostation met alleen 60’s & 70’s Hits. Zoals de naam al doet vermoeden draaien we op dit themakanaal enkel liedjes uit de jaren 60 en 70.

Diepe geworteldheid onder de inwoners
Als lokale omroep van Pijnacker-Nootdorp zijn we trots dat duizenden mensen dagelijks afstemmen op onze zender voor de muziek en het lokale nieuws. We hebben nu op de achtergrond enkele maanden hard gewerkt aan een tweede radiostation gericht op de senioren. Op 1 april hebben we het radiostation in stilte gelanceerd om eerst even warm te draaien.

Luisteraars steeds ouder
Music Director Stephan Koot: “Veel radiostations richten zich op de jongere doelgroep, maar eigenlijk wordt de radioluisteraar steeds ouder. We merkten steeds vaker dat de oudere doelgroep behoefte heeft aan meer liedjes uit hun jeugd. Daarom hebben we als lokale omroep gekozen voor een tweede kanaal waar de senioren zich ook thuis voelen.”

Oudere luisteraars vaak vergeten
Het nieuwe radiostation kent direct zijn succes. Koot: “We kregen in de eerste week na de start al veel reacties van luisteraars in de leeftijd van 60+ die ons massaal bedankten voor de leuke muziek. We merken ook dat verschillende luisteraars ons vertellen dat ze zich minder eenzaam voelen door de muziek die we draaien. Eerder belde er een vrouw die een jaar geleden weduwe is geworden en door de radio weer zin heeft in het leven. We hebben tal van voorbeelden van luisteraars die reageren, veelal om te zeggen dat ze erg blij zijn met de nieuwe zender, maar sommigen reageren ook echt emotioneel. Dat soort berichten maakt ons echt dankbaar dat we dit als lokale omroep voor mensen kunnen betekenen. Daarnaast bevestigt het wederom dat we als omroep een diepe worteling hebben onder de inwoners van Pijnacker-Nootdorp.”

Samenwerking met verzorgingstehuizen
Feel Good 60’s & 70’s Hits gaat de verbinding zoeken met plaatsen waar veel senioren samenkomen. Zo wordt de samenwerking gezocht met verzorgingstehuizen en zal spoedig gestart worden met live programma’s waarbij luisteraars hun favoriete liedjes kunnen aanvragen op het radiostation. Koot besluit: “Lokaal moet ook echt lokaal zijn, samen met de mensen in onze gemeente!”

Waar te ontvangen
Feel Good 60’s & 70’s Hits zendt nu uit via feelgoodradio.nl. SKP heeft het radiostation ook reeds omarmd en zendt het op de kabel uit. In Pijnacker-Nootdorp is het tweede radiostation te beluisteren via Ziggo kanaal 919, KPN kanaal 1021 en SKP kanaal 910. Vanaf 1 juni zal het radiostation ook in Pijnacker-Nootdorp te beluisteren zijn in de ether via DAB+ kanaal 11B.