Natalie van Weers wordt nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks

Natalie van Weers wordt nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks

Natalie van Weers vervangt Marie-Christine van der Gronde als fractievoorzitter van GroenLinks. Aanleiding is het zwangerschapsverlof van Van der Gronde, die haar derde kind verwacht.

‘Zin om onze stem te laten horen’
Van Weers werd geboren in Den Haag, maar groeide op in Leidschendam. In 2018 kwam ze met voorkeursstemmen voor GroenLinks in de gemeenteraad. Sinds die tijd heeft zij onder meer gestreden voor verbetering van de jeugdzorg, meer sociale woningbouw en een betere veiligheid voor inwoners van de gemeente.

De kersverse fractievoorzitter heeft veel zin in komende periode: ”We hebben veel nieuwe energie in de fractie, en we hebben zin om onze stem te laten horen. Op dit moment onderhandelen drie partijen over een coalitieakkoord, en ik ben benieuwd of we daar iets sociaals zullen lezen. Ook voor het klimaat wordt het spannend: blijft het in Leidschendam-Voorburg bij mooie woorden, of gaan we aan de slag?”

Van der Gronde geeft vol vertrouwen het stokje door
Marie-Christine van der Gronde heeft veel vertrouwen in haar opvolgster: “Natalie van Weers is een uitstekend raadslid, met diepe wortels in onze gemeente. Ze weet onze inwoners te vinden, en de inwoners weten haar te vinden. Ze kan scherp en kritisch denken, maar blijft altijd constructief in haar bijdrage aan het politiek debat. Ik laat het fractievoorzitterschap met plezier aan haar over, want zowel op inhoud als op stijl heeft ze onze gemeente veel te bieden.”

Helemaal weg gaat Van der Gronde niet. In een reactie laat Van Weers weten dat zij weer terug zal keren in de partij, zodra haar zwangerschapsverlof voorbij is.