15-jarige Voorburger aangehouden voor bezit en handel in illegaal vuurwerk

15-jarige Voorburger aangehouden voor bezit en handel in illegaal vuurwerk

Begin mei zijn twee verdachten, een 15-jarige Voorburger en 27-jarige Tilburger, aangehouden voor het bezit van professioneel vuurwerk en de illegale handel daarin. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Vuurwerk op bestelling
Het onderzoek startte eind maart, toen de politie informatie verkreeg over de illegale handel in zwaar professioneel vuurwerk. Rechercheurs bestelden vuurwerk, wat door de 15-jarige Voorburger werd afgeleverd. Deze werd later aangehouden.

Nader onderzoek bracht vervolgens de 27-jarige man uit Tilburg in beeld die daarop werd aangehouden. Hij had het vuurwerk aan de minderjarige jongen uit Voorburg geleverd. Ook is gebleken dat de Tilburger in verband kan worden gebracht met illegale handel van vuurwerk in het noorden van Nederland. In zijn gehuurde bestelbus werd ruim tweehonderd kilo vuurwerk aangetroffen.

Huiszoeking
Na de aanhouding van de 15-jarige jongen werd ook zijn huis doorzocht. In zijn slaapkamer en op zolder werd 115 kilo aan zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd een zelfgemaakt apparaat gevonden voor het afsteken van dat vuurwerk.

Voorgeleiding
Het vuurwerk van beide mannen is in beslag genomen en is vernietigd. Beide heren zijn vrijdag 6 mei voorgeleid bij de officier van justitie. Ook de gemeente is door de politie op de hoogte gesteld van de vuurwerkvondst en zal hierop eventuele bestuurlijke maatregelen nemen.

Er is verder niks bekend gemaakt wat de verdere consequenties zijn voor de jonge Voorburger.