17-jarige Leidschendammer neergeschoten in speeltuin Zoetermeer

17-jarige Leidschendammer neergeschoten in speeltuin Zoetermeer

Zondag 15 mei is een minderjarige jongen ernstig gewond geraakt, toen hij werd neergeschoten in een Zoetermeerse speeltuin. Het slachtoffer is een 17-jarige Leidschendammer, zo laat de politie weten.

Speeltuin
Het is een warme middag als er rond half drie in de omgeving van de Paganinirode harde knallen klinken. De politie ontvangt dan meerdere meldingen over een schietpartij in een speeltuin. Daar zou iemand zijn neergeschoten.

Op de speelplaats treffen de hulpdiensten meerdere kogelhulzen en een ernstig gewonde jongen aan.  Terwijl meerdere eenheden van de politie de wijk afzetten en doorzoeken, ontfermen ambulancemedewerkers en de ingevlogen trauma-arts zich over het slachtoffer.

De jongen wordt even later met spoed en onder politiebegeleiding overgebracht naar het ziekenhuis. De politie laat weten dat het gaat om een 17-jarige jongen uit Leidschendam. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer aanspreekbaar.

Klopjacht
Terwijl direct een uitgebreid sporenonderzoek wordt opgestart in de speeltuin, gaat de klopjacht naar de daders verder. Ook de politiehelikopter zoekt geruime tijd mee. Op een gegeven moment krijgt de politie zicht op mogelijke verdachten.

Op straat wordt een eerste man ingerekend en agenten zetten de omgeving af rondom een huis in dezelfde wijk. Zowel zwaarbepakte Marechaussees als leden van het arrestatieteam betreden met getrokken wapens de woning en houden nog eens drie verdachten aan. Twee van hen blijken niks met het schietincident te maken te hebben en worden later vrijgelaten.

De politie laat weten dat later op de avond nog eens vier verdachten zijn aangehouden. De zes verdachten zitten nog altijd vast en worden verhoord. Het gaat om Zoetermeerders in de leeftijd van 16 tot 21 jaar oud.

Onderzoek gaat verder
Het onderzoek naar de aanleiding van de schietpartij gaat inmiddels verder. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben om dit te melden. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer op 0900-8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.