Thuismentors gezocht!

Thuismentors gezocht!

Het duurt niet lang meer voordat de zomervakantie begint. Dat geldt ook voor groep 8 leerlingen van de basisschool. Na de zomer starten zij op een nieuwe school in het voortgezet onderwijs.

Hulp nodig
Voor sommige kinderen kan die overstap extra lastig zijn. Niet iedere brugklasser kan makkelijk terugvallen op zijn of haar ouders. Bijvoorbeeld omdat het in het gezin niet goed gaat. Soms is er een taalbarrière of kunnen ouders niet de hulp kunnen bieden die een leerling nodig heeft. Juist die kinderen kunnen wat begeleiding in het huiswerk gebruiken.

Vrijwilligers
Jong Perspectief koppelt vrijwilligers/thuismentoren aan een leerling die de overstap maken van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs. Er wordt gezocht naar vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland of Zoetermeer die zich gedurende 1,5 jaar maximaal twee uur per week inzetten om de kwetsbare kinderen te ondersteunen.

Meer informatie
In die gevallen kan een thuismentor hét verschil maken. Zodat zo’n kind uit een kwetsbare situatie toch een goede start kan maken op school. Meer informatie staat op: http://www.jongperspectief.nl/mentor-gezocht