Officiële ingebruikname kade en fietspad Hazepad

Officiële ingebruikname kade en fietspad Hazepad

Wethouder Ilona Jense van de gemeente Pijnacker-Nootdorp en hoogheemraad Peter Ouwendijk van het Hoogheemraadschap van Delfland zullen het nieuwe fietspad Hazepad officieel in gebruik nemen. De formele opening is vrijdagochtend 20 mei.

De kade moest verbreed worden om deze weer te laten voldoen aan de veiligheidseisen. De kade beschermt het achterland tegen het water. Het fietspad is een belangrijke langzaam verkeersverbinding tussen Pijnacker-Nootdorp en Den Haag v.v.

Samen
Het fietspad en de kade langs het Hazepad waren dicht sinds december 2019. De kade was niet meer stabiel en het fietspad was verzakt. Delfland, Staatsbosbeheer en de gemeente Pijnacker-Nootdorp trokken samen op om ervoor te zorgen dat kade en fietspad werden hersteld.

Nog beter tot zijn recht
Wethouder Ilona Jense-van Haarst: “We zijn ontzettend blij dat deze verbindingsweg tussen twee mooie recreatiegebieden weer helemaal hersteld is en nog beter tot zijn recht komt voor alle gebruikers. Het fietspad is verbreed en vormt een eerste stukje metropolitaans fietspad tussen Den Haag en Rotterdam.”

Beter beschermd
Hoogheemraad Peter Ouwendijk: “Door de kade weer stabiel en veilig te maken kan iedereen weer met een gerust hart gebruik maken van het Hazepad en zijn omwonenden weer beter beschermd tegen wateroverlast. Wij bedanken de omgeving en gebruikers van het pad voor hun medewerking tijdens het proces en hun geduld.”