Regenboogpicknicktafel onthuld in de Prinsenhof

Regenboogpicknicktafel onthuld in de Prinsenhof

In wijk de Prinsenhof is de eerste regenboogpicknicktafel van Leidschendam onthuld. De tafel moet laten zien dat iedereen welkom is.

IDAHOT
De onthulling sluit aan bij de IDAHOT, de internationale dag tegen homofobie en transfobie, op dinsdag 17 mei. In 2018 werd er door voormalig wethouder Stemerdink al een regenboogpicknicktafel onthuld bij Coffeeworks in Voorburg. Dit heeft SenW geïnspireerd om ook een regenboogpicknicktafel in Leidschendam te plaatsen.

Naast de speciale regenboogtafel staan er nog veertien picknicktafels op deze plek. Deze zijn overgenomen van de eigenaar van Central Park in Voorburg. SenW heeft zich ingezet voor de adoptie van de tafels, zodat deze een tweede leven krijgen in de Prinsenhof. Marko Leeman (SenW) hoopt dat mensen volop gebruik gaan maken van de tafels en zo meer naar buiten gaan.

In gesprek blijven
Wethouder Kist van de gemeente onthulde de regenboogtafel en sprak daarbij dat het belangrijk is dat iedereen geaccepteerd wordt en dat het begint met begrip voor elkaar. In zijn ogen zijn de picknicktafels dan ook uitermate geschikt om met elkaar in gesprek te blijven gaan en zo dat begrip voor elkaar te kunnen vormen.

Inwoners zijn welkom om gebruik te maken van de picknicktafels. Mensen kunnen zelf dingen organiseren, maar er zullen ook leuke activiteiten rondom deze plek worden gehouden. Houd hiervoor de website van SenW in de gaten op senw-lv.nl.