Janno Meijer derde bij NK wielrennen voor raadsleden

Janno Meijer derde bij NK wielrennen voor raadsleden

CDA-raadlid Janno Meijer heeft alles op alles gezet om het NK wielrennen voor raadsleden in Veenendaal te winnen. Twintig rondjes van twee kilometer door het centrum van Veenendaal met deels mooi asfalt en deels klinkerwegen. In rondje twee zat Janno nog in de wielen van ex profwielrenner en VVD-er Pieter van Dijk die voor hem reed, maar door een kleine stuurfout kwam hij op afstand.

Kleine stuurfout
Ondanks dat Janno door de stuurfout met zijn hand tegen de brug schaafde kon hij de wedstrijd wel uitrijden. Meijer eindigde uiteindelijk op het podium op plaats drie. Van Dijk won de wielerwedstrijd. Wij spraken met Janno na afloop van de wedstrijd: “Ik had tweede kunnen worden. Normaal is het zo bij een wedstrijd dat je de volledige rondjes moet rijden. De spelregels waren nu zo dat zodra de winnaar de 40 rondjes gereden heeft de volgende die finisht als tweede eindigt. Ik lag als derde rijder op tien centimeter afstand van mijn voorganger en wilde deze in de volgende ronde voorbij gaan. Ik zou dan tweede geworden zijn. Ik ben dus niet tevreden omdat ik tweede had kunnen worden als ik de spelregels had gekend, maar ben nog altijd blij met de derde plek.

Burgemeester steunt Janno
Bjorn Lugthart ging als burgemeester van Pijnacker-Nootdorp mee naar Veenendaal om Janno aan te moedigen. “Het is supergaaf dat Bjorn er was om mij aan te moedigen en leuk dat hij dit doet. Het is ook gelijk een mooi stukje promotie voor onze gemeente. Bjorn was de enige burgemeester van alle 38 deelnemers die er namens een gemeente was.”

Volgend jaar voor goud
Meijer heeft een beker mee naar huis mogen nemen. “Deze beker mag een mooi plekje krijgen in de prijzenkamer van de gemeente of in de raadszaal. En volgend jaar dan ga ik een nieuwe poging doen.”