Ringvaart Regatta op het laatste moment afgelast

Ringvaart Regatta op het laatste moment afgelast

De 47e editie van de OC&C Ringvaart Regatta is afgelast vanwege de weersomstandigheden. Doorgang zou de veiligheid van de deelnemers in het geding brengen.

Ringvaart Regatta
Het evenement is een honderd kilometer tellende roeimarathon. Na de start in Leiden steken de teams de Kaag over naar Aalsmeer. Met een bocht om Schiphol wordt naar Zwanenburg geroeid, voordat de roeiers teruggaan naar Leiden. Vanaf daar begint het einddeel over de Vliet naar Delft, met een belangrijke tussenstop bij Leidschendam, vanwege de sluis.

Afgelasting
De tocht zou woensdag 25 mei voor de 47e keer geroeid worden, maar werd de avond ervoor afgelast. De organisatie zegt genoodzaakt te zijn de beslissing te nemen vanwege de veiligheid van de roeiers in verband met het weer.

In een schriftelijke verklaring staat: “In samenspraak met experts van de Kaag en de reddingsbrigade is op meerdere momenten een afweging gemaakt of de veiligheid van de deelnemers gewaarborgd kan worden. Momenteel zijn de weersvoorspellingen te slecht om dit te garanderen. Harde (tegen)wind, hoge golven in combinatie met vermoeidheid maken dat de roeimarathon te gevaarlijk is voor haar deelnemers.”

Hopelijk doorgang op 8 juni
Voor de organisatie is het een vervelende beslissing om te moeten maken, zeker omdat het evenement voor het eerst weer doorgang kon vinden sinds het uitbreken van de pandemie. Hopelijk is het slechts uitstel, en geen afstel: de organisatie gaat namelijk hard aan de slag om de Ringvaart Regatta alsnog doorgang te kunnen bieden op de alternatieve datum van 8 juni.