Hotelgasten op straat door zeer grote brand bij autobedrijf van Gijnstraat

Hotelgasten op straat door zeer grote brand bij autobedrijf van Gijnstraat

Op de Van Gijnstraat in Rijswijk is in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 mei een zeer grote brand uitgebroken. Volgens de brandweer zou het gaan om het pand van van Gijn auto’s. Rond 00:35 kwam de melding binnen op de meldkamer. Direct werden meerdere brandweer-eenheden met spoed gealarmeerd. De brandweer schaalde binnen 10 minuten op van gebouwbrand naar ‘zeer grote brand’.

Brandweer probeert auto’s te redden
In de wijde omtrek waren grote zwarte rookwalmen te zien van de uitslaande brand. Ook werden harde knallen van explosies te horen. De brandweer heeft tijdens de brand klassieke auto’s uit het pand gehaald.

Hotel ontruimd
Het gebied in de Plaspoelpolder is een industrieterrein en daar wonen geen mensen. Echter een straat achter het brandende pand zit Hotel Stay at Seven. Dit hotel werd daarom direct ontruimd. De hotelgasten werden op straat opgevangen.