Buitenplaatsen openen deuren tijdens Dag van het Kasteel

Buitenplaatsen openen deuren tijdens Dag van het Kasteel

Op maandag 6 juni, Tweede Pinksterdag, openen verschillende buitenplaatsen in de gemeente de deuren ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel.

‘RAMP IS VAN ALLE TIJDEN’
Komende editie van Dag van het Kasteel staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Buitenplaatsen
Hoewel in Leidschendam-Voorburg geen kastelen staan, kent onze gemeente wel veel prachtige historische buitenplaatsen. Huygens’ Hofwijck, Buitenplaats Middenburg en Park Vreugd en Rust in Voorburg zullen tijdens deze dag dan ook de deuren openen voor het publiek.

Breng een bezoek aan Hofwijck, de buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens aan de Vliet in Voorburg. De buitenplaats is open van 10.00-16.00 uur en heeft een programma voor jong en oud. Ook zijn de huidige tentoonstellingen uiteraard te bezichtigen.

Vanaf buitenplaats Middenburg kunnen mensen mee wandelen langs mooie plekken in Voorburg. Kees van der Leer vertelt onderweg verhalen over de bezienswaardigheden en het verleden in onze gemeente. Vooraf opgeven is vereist via keesvanderleer@gmail.com. De wandelingen zijn van 11.00 uur tot 12.30 uur of 14.00 tot 15.30 uur.

 

Ook bij Vreugd en Rust kunnen mensen meewandelen met Joost Heuvelink van de stichting Mooi Voorburg. Hij zal meer vertellen over de rijke historie van Park Vreugd en Rust. De wandelingen starten om 11.00 en 14.00 uur en beginnen vanaf het voorterrein van de hertenweide (Oosteinde 14, Voorburg). Ook hier is aanmelden vereist via janjoostwillem@gmail.com.

Het gehele programma van Dag van het Kasteel staat op de website dagvanhetkasteel.nl


Kopfoto door Aniek Pulles