Leidschendammer (17) aangehouden voor schietpartij bij Zoetermeerse school

Leidschendammer (17) aangehouden voor schietpartij bij Zoetermeerse school

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Leidschendam aangehouden voor een schietpartij bij een Zoetermeerse school. Hij is de derde aanhouding in het onderzoek.

Slachtoffer opgewacht bij school
Op dinsdag 31 mei moet het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Delft, voor een afspraak bij het mbo Rijnland zijn aan het Van Doornenplantsoen in Zoetermeer. Hij wordt door zijn moeder met de auto gebracht die hem ook weer komt halen.

Een groepje jongeren wacht in de omgeving van de school tot de jongen de school verlaat. Zodra hij vanuit school het parkeerterrein oploopt naar zijn moeder’s auto, slaat de groep toe. De jongen wordt in zijn hoofd geschoten.

Terwijl zijn belagers de benen nemen, racet de moeder met haar zoon naar het Langeland Ziekenhuis. De jonge Delftenaar heeft het wonderbaarlijk genoeg overleefd.

Rivaliserende groepen
De aanleiding van de schietpartij zou liggen tussen een jarenlange vete tussen twee rivaliserende groepen, zo meldt het AD. De groepen, waaronder het slachtoffer zelf, zouden betrokken zijn bij meerdere heftige – en ook fatale – geweldsincidenten in de regio.

Arrestaties
Direct na het schietincident startte de politie een groot onderzoek op. Dezelfde avond nog werden twee personen aangehouden. Het gaat om twee jongens uit Den Haag van 17 en 18 jaar oud. Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels bekend gemaakt dat er twee dagen na de schietpartij ook een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Leidschendam, is aangehouden.

De drie verdachten zijn afgelopen zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 17-jarige Hagenaar is weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in het onderzoek. Het voorarrest van de 17-jarige Leidschendammer en 18-jarige Hagenaar is verlengd.