Zeven jaar celstraf voor doodsteken vriend in flatwoning De Haar

Zeven jaar celstraf voor doodsteken vriend in flatwoning De Haar

De 26-jarige Tiffany uit Leidschendam die op 3 juli vorig jaar haar vriend doodstak, moet zeven jaar de gevangenis in. Dat heeft de rechtbank woensdag besloten.

Drama in flatwoning
Het was een zonnige zaterdagmiddag in Leidschendam die ruw verstoord werd door gillende sirenes en het zoevende geluid van een traumahelikopter. Passanten en omwonenden kijken verwonderd naar de rennende hulpverleners en kunnen nog enkel gissen naar het drama dat zich voordeed in een flatwoning aan De Haar.

De 26-jarige vrouw was daar namelijk met haar twee dochtertjes en haar vriend. De twee hadden al langer een gewelddadige relatie. Op die dag in juli mishandelde de man zijn vriendin opnieuw, maar ditmaal kwam de relatie tot een definitief einde doordat Tiffany een mes pakte en haar vriend in de borst stak.

Hoewel de hulpdiensten massaal toesnelden naar de plek des onheils, mocht de hulp niet meer baten voor het slachtoffer. Hij kwam in de woning te overlijden. Tiffany werd aangehouden en de kinderen werden elders opgevangen.

Geen noodweer
Tijdens de rechtszaak beriep de vrouw zich op handelen uit noodweer. De rechtbank heeft deze claim verworpen en zegt dat het niet aannemelijk was dat de mishandeling doorging tot het punt dat zij het mes had gehaald en daarop de vriend doodstak.

Voorwaardelijk opzet
De rechtbank weegt mee dat de vrouw een nog jonge man van zijn leven heeft beroofd en zijn nabestaanden daarmee veel leed heeft aangedaan. De zeer jonge dochters van de vrouw hebben daarnaast het drama vanuit hun slaapkamer moeten meemaken.

Wel houdt de rechtbank ook rekening met het leed dat Tiffany meemaakte onder het geweld van haar vriend en dat geen sprake is geweest van vol, maar van voorwaardelijk opzet. Ze had immers niet gewild dat hij kwam te overlijden.