3 avontuurlijke fietsroutes rondom Rijswijk

3 avontuurlijke fietsroutes rondom Rijswijk

Zin om een dagje in de buitenlucht door te brengen? Maak dan een avontuurlijke fietstocht door Rijswijk! In de regio zijn diverse routes te vinden die voor zowel beginners als fanatieke fietsers geschikt zijn. Zo kun je een fietstocht maken over het duinpad in Scheveningen of juist de stad Delft verkennen door een route via de Oostpoort te volgen. Hieronder vind je een aantal routes die voor ieder niveau geschikt is.

Welke fiets is geschikt voor lange fietstochten?
Als je lange afstanden gaat afleggen op de fiets is het wel zo handig als je fiets in goede staat is. Je wilt natuurlijk niet dat je ketting er halverwege af ligt. Zorg dat je altijd je fiets hebt nagekeken voordat je vertrekt en neem voor de zekerheid een bandenplakset mee. Als je een goede conditie hebt en er vaak op uit gaat, heb je waarschijnlijk al een goede fiets in de garage staan. Mocht je echter geen topconditie hebben en toch lange afstanden willen fietsen, dan wordt het aangeraden om een e-bike aan te schaffen.

Met een krachtige middenmotor elektrische fiets kun je zonder problemen iedere fietsroute afleggen. Je fietst razendsnel over vlakke wegen en verharde weggetjes, maar ook steile heuvels kun je gemakkelijk trotseren. Hard trappen om tegen windvlagen in te fietsen is niet meer nodig met een goede middenmotor, want de e-bike doet eigenlijk alles voor je. Als je dus graag fietstochten maakt zonder teveel inspanning, dan is een krachtige e-bike precies wat je nodig hebt. Het model dat je kiest, is volledig aan jou. Zo valt het damesmodel veel in de smaak bij ouderen vanwege de lage instap. Als je juist een stoer en modern model zoekt, is een elektrische herenfiets zeer geschikt.

Ontdek Delft met fietsroute van 16 kilometer
De fietsroute langs Oostpoort Delft is een tocht die geschikt is voor alle niveaus. De route bedraagt 16 kilometer, dus het zal ongeveer een uur kosten om de tocht uit te rijden. Tijdens de tocht fiets je over de markt van Delft en kom je langs allerlei bezienswaardigheden. Zo kom je langs de Nieuwe Kerk en het stadhuis. Als je het leuk vindt om steden te bezoeken is dit zeker een route die bij je past. Bovendien is de fietstocht ook zeker geschikt voor kinderen. Als je bent uitgefietst kun je plaatsnemen bij een café en daar een verfrissend drankje bestellen.

De natuur in met deze fietstocht langs Scheveningen
Verken je het liefste de natuur als je gaat fietsen? Dan is de fietstocht die langs de Watertoren van Scheveningen loopt misschien iets voor jou. Het is een flinke route: je fietst zo’n 65 kilometer waardoor je zeker 4 uur onderweg bent. Een uitdaging, maar zeker de moeite waard! Je fietst een stuk over een bospad en komt uiteindelijk in de duinen uit. Het uitzicht is prachtig op deze fietsroute, dus vergeet geen camera mee te nemen.

Fietsroute Prinsenmolen van 66 kilometer
Een laatste fietsroute die zeker is aan te raden is de tocht die langs de Prinsenmolen loopt. Je rijdt langs het water en komt allerlei leuke bruggetjes tegen. Ook fiets je een stuk door het Lage Bergsche bos waar je kunt genieten van de mooie natuur. De route bedraagt 66 kilometer, maar is door de verharde weg prima te doen voor iedere fietser.