KWIEK beweegroute in Delfgauw

KWIEK beweegroute in Delfgauw

Als je door Delfgauw wandelt, dan kun je sinds afgelopen week de borden en stoeptegels van de KWIEK beweegroute tegenkomen. De route begint bij woonzorgcentrum De Zeven Linden in Delfgauw, tegenover winkelcentrum De Emerald.

Straatmeubilair
KWIEK is een beweegroute die gebruik maakt van straatmeubilair in de buurt. Als je de stoeptegels volgt op de route, kun je je balans trainen, je kracht en je uithoudingsvermogen. KWIEK nodigt uit om samen in de buitenlucht te bewegen. Deelnemers zijn met name senioren.

Beweegcoach
Deze manier van sporten past het beste rondom een verzorgingshuis, fitnesscentrum, of buurthuis. Het succes wordt namelijk in sterke mate bepaald door de organisatie van beweegactiviteiten. Door KWIEK in een groepje onder begeleiding van een beweegcoach te lopen, wordt verantwoord bewegen een gezellige bezigheid. Het liefst wordt een rondje gezamenlijk afgesloten met een kopje koffie.

Betrokken bewoners
KWIEK zorgt voor een verbeterde vitaliteit en zelfredzaamheid van deelnemers. Daarnaast draagt het bij aan een levendige openbare ruimte waarin bewoners zich betrokken voelen bij hun omgeving en waarin ontmoetingen gemakkelijker ontstaan. KWIEK bevordert ook sociale samenhang binnen een wijk en het verlaagt de kans op sociaal isolement.

Kijk voor meer info op: http://kwiekbeweegroute.nl/