Nieuwe wethouders Pijnacker-Nootdorp geïnstalleerd

Nieuwe wethouders Pijnacker-Nootdorp geïnstalleerd

Woensdagavond zijn tijdens een extra raadsvergadering de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Het college bestaat vanaf nu uit vijf wethouders. De wethouders zijn Hanneke van de Gevel, Peter Hennevanger, Ilona Jense, Marieke van Bijnen en Frank van Kuppeveld tot wethouder. Vier van de vijf wethouders zaten ook in de vorige periode in het college. Hanneke van de Gevel is hier in de nieuwe samenstelling aan toegevoegd.

Formateur tevreden
Voorafgaand aan de benoeming van de wethouders vond een debat plaats over het ‘raadsakkoord op hoofdlijnen’. Formateur Bert van Alphen lichtte het raadsakkoord toe en gaf aan trots te zijn op het resultaat. Het raadsakkoord werd tijdens de vergadering ook ondertekend door de raadspartijen.

Gemeentebelangen reageerde fel
Alleen Gemeentebelangen tekende niet mee. Fractievoorzitter Bernard Minderhoud was fel in zijn reactie. Hij noemde vijf wethouders een schandalig nieuw college en vindt dat een coalitie met vijf partijen een verkrachting is van de democratie. “Drie wethouders is niet alleen kostenbesparing maar er zal meer integraal worden gewerkt en op hoofdlijnen bestuurd”, aldus Minderhoud.

De hoofdlijnen van het debat lees je in de loop van donderdag 16 juni op Pijnacker-Nootdorp.tv

Nieuwe raadsleden
Omdat de wethouders eerst fractievoorzitters waren van de politieke partijen en zij niet meer in de gemeenteraad zitten zijn er vijf nieuwe raadsleden geïnstalleerd, Nieuw in de raad zijn Rodney Bos voor Eerlijke Alternatief. Nils ter Braake voor D66. Gert-Jan Klapwijk voor de VVD.  Jan Willem Maas gaat de raad in voor Progressief Pijnacker-Nootdorp en Kees van den Berg neemt zitting namens het CDA. De nieuwe buitenraadsleden zijn Harry Wever voor D66 en Willem-Jan Niermeijer voor de VVD.