Saskia Kleewein nieuwe fractievoorzitter Progressief Pijnacker-Nootdorp

Saskia Kleewein nieuwe fractievoorzitter Progressief Pijnacker-Nootdorp

Fractievoorzitter Marieke van Bijnen van Progressief Pijnacker-Nootdorp (Progressief PN) werd afgelopen woensdag tijdens een extra raadsvergadering geïnstalleerd als wethouder. Jan-Willem Maas werd hierdoor opnieuw benoemd als raadslid. De politieke partij heeft Saskia Kleewein naar voren geschoven als nieuwe fractievoorzitter.

Politieke geschiedenis
Saskia is sinds 2009 actief voor de PvdA afdeling Pijnacker-Nootdorp. Eerst als bestuurslid, daarna als campagnecoördinator voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en tot juni 2013. In 2013 werd Kleewein fractielid van buiten de raad. In deze functie ondersteunde ze de PvdA-fractie waar nodig en hield ze zich bezig met onderwerpen als grondexploitaties, winkeltijden en startersleningen. In maart 2018 trad ze toe tot de gemeenteraad voor Progressief Pijnacker-Nootdorp. Saskia is ook één van de oprichters van Progressief PN, de samenwerking van GroenLinks en de PvdA in onze gemeente.

Bouwen aan de toekomst
Op maandag 13 juni werd ook door Progressief PN de steun uitgesproken voor het raadsakkoord ‘Bouwen aan de toekomst’. Deze website volgde dit debat. Kleewein in het debat: “Er waren meningsverschillen en discussies maar in goede harmonie is er tot een goed resultaat gekomen en er ligt nu een sociaal raadsakkoord.” Ze prees de woonvisie waarmee aan de slag gegaan wordt. Ook de bestaanszekerheid is een punt dat werd aangehaald: “Bestaanszekerheid krijgt aandacht en in deze onzekere tijden is dat erg belangrijk. Daarnaast worden de verschillen tussen verschillende groepen steeds groter. Dat willen we tegengaan. Het moet niet uitmaken waar je wieg heeft gestaan om toegang te krijgen tot voorzieningen.”

Bekijk het verslag van de vergadering
Lees hier hoe de overige partijen reageerden op het raadsakkoord. Ons videoteam was bij de vergadering en vroeg de fracties hoe zijn kijken naar het raadsakkoord.