Orgelconcert in Bonifatiuskerk in Rijswijk

Orgelconcert in Bonifatiuskerk in Rijswijk

Orgelliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Op zondagmiddag 26 juni bespeelt Gerard Legierse het hoofdorgel van de Bonifatiuskerk in Rijswijk.

‘Muziek in de Bonifatius’
Op het hoofdorgel (Kam en Van der Meulen 1841 met drie klavieren en pedaal en 40 registers) voert Gerard Legierse werken uit van J.S. Bach, G.F. Händel, J. Zwart, E, Gigout, A. Guilmant en L. Vierne. Dit is een concert in de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’.

Het bijzondere programma geeft een inkijk in de verschillende manieren het instrument te bespelen. Van verschillende composities en componisten biedt het een scala aan klankkleur, variaties en emoties, die de luisteraar zullen imponeren.

Over Gerard Legierse
Gerard Legierse (1951) is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hij is ook dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool van deze kerk.

Legierse studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken orgel en piano. In 1979 behaalde hij het solistendiploma ’met onderscheiding’. In 1989 studeerde Legierse aan het Conservatoire National de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Hij sloot deze studie af met ‘Une medaille d’or’ en behaalde er in 1991 de ‘Prix d’Excellence’. Legierse concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio.

Aanvullende informatie
Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.


Foto door Keimpe Dijkstra