[VIDEO] Meer dan 2000 kinderen bewegen erop los tijdens sportdag

[VIDEO] Meer dan 2000 kinderen bewegen erop los tijdens sportdag

Maandag en dinsdag was het weer tijd voor de sportdag. Meer dan 2000 enthousiaste kinderen uit de groepen 5,6, 7 en 8 van 11 verschillende Rijswijkse basisscholen deden mee.Zo konden ze boksen, voetballen, rugbyen en nog veel meer.

Nieuwe sport
Nieuw dit jaar is atletiek, waarbij de kinderen onder andere konden sprinten, kogelstoten en hoogspringen. De organisatie wilde dit onderdeel graag toevoegen omdat er geen atletiekvereniging is in Rijswijk maar de bewegingsvormen van atletiek draagt bij aan de goede motorische ontwikkeling van kinderen. En op deze manier konden de kinderen er toch kennis mee maken.

Goede samenwerking
Dankzij de samenwerking tussen de verschillende basisscholen en de vele vrijwilligers was de sportdag een groot succes.