Inloopavond verkeersveiliger Kerkweg/Veenweg

Inloopavond verkeersveiliger Kerkweg/Veenweg

De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil de Kerkweg/Veenweg in Nootdorp verkeersveiliger inrichten. Op dinsdag 5 juli is er een inloopbijeenkomst in CulturA. Dit duurt van van 19.00 tot 21.00 uur.

Meedenken
De bijeenkomst is verkennend. Er zijn dus nog geen uitgewerkte plannen. Wel willen de gemeente beelden en ideeën voorleggen en daarmee inventariseren hoe belanghebbenden denken over mogelijkheden om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Landelijke focus op verkeersveiligheid
Ook landelijk krijgt verkeersveiligheid extra aandacht. Het Rijk heeft voor de komende tien jaar €500 mln. beschikbaar om een impuls te geven aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van provinciale, gemeentelijke en waterschapswegen. Het geld wordt in verschillende tranches (delen) besteed. Van 1 juli 2022 tot en met 1 oktober 2022 kunnen gemeenten, provincies en waterschappen een aanvraag indienen voor de tweede tranche.