Boetes uitgedeeld aan ongewenste gasten vernield Storm Aquapark

Boetes uitgedeeld aan ongewenste gasten vernield Storm Aquapark

Het maandagnacht volledig vernielde Storm Aquapark in het watersport- en recreatiegebied Vlietland trek veel mensen die komen kijken en hun medeleven tonen. Helaas is er ook een grote groep die heeft gelezen dat het park in openbaar water ligt en nu denkt dat ze er daarom gewoon op kunnen.

Je mag er niet zomaar op klimmen
Wijkagent John haalde gisteren een persoon van de baan die over het hekje met verboden toegang is gestapt, z’n biertje, handdoekje en telefoon op de steiger had gelegd en op het kapotte park was gesprongen. De persoon in kwestie verklaarde dat hij had gehoord van het park en het vandalisme en dacht dat je daar nu wel op kon komen. De wijkagent heeft de persoon beboet en direct weggestuurd. De boetes voor dit soort overtredingen zijn niet mals en bedraagt 225 euro. De komende dagen zal daar extra op beboet worden. “Dit is dieptriest en onvoorstelbaar! Zeker nu we kapot zijn” , zegt Pieter Alders, eigenaar van het park.

Verboden toegang
Het terrein zelf is verboden toegang en het is strafbaar deze te betreden. “Het is niet te bevatten dat mensen op de resten van het vernielde park klimmen zonder respect voor wat er gebeurd is. De items die nog een beetje lucht bevatten zakken hiermee verder naar de bodem en het is daarmee nog moeilijker deze te behandelen of uit het water te halen”, vervolgt Alders.

Hard werken aan heropening
Op dit moment doet de organisatie er alles aan om zo snel mogelijk weer een mooie plek te maken, maar deze groep maakt dit nog eens een stuk moeilijker. Alle hulp is welkom en gelukkig krijgt de organisatie vanuit alle kanten hulp aangeboden waar ze enorm dankbaar voor zijn. Ten aanzien van de personen die afgelopen avond het park betraden zou Alders ook liever zien dat ze zich aanmelden om deze week te helpen, of dat ze bijdragen aan een door een betrokken klant opgezette crowdfundingcampagne (https://gofund.me/7b0fbbf0 ).
“Iedereen die dat doet nodigen we graag uit om na afloop park terug te komen. Dan zijn ze vrij om te genieten van het park. Nu niet.”