Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers Kringloopwinkel de Wisselbeker

Koninklijke onderscheidingen voor vrijwilligers Kringloopwinkel de Wisselbeker

Zaterdag vierde Kringloopwinkel de Wisselbeker ook het 25-jarig bestaan. Tijdens deze speciale dag werd alles in de winkel verkocht met 50 procent korting en er is een cheque met een mooi bedrag overhandigd aan Scouting Nootdorp.

Koninklijke onderscheidingen
Twee vrijwilligers van de kringloopwinkel werden ook koninklijk onderscheiden. Gerard van de Schootbrugge en Ben van Hagen werden geridderd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en ontvingen het lintje uit handen van burgemeester Björn Lugthart.

Verdiensten Gerard van Schootbrugge
Gerard krijgt zijn lintje voor zijn inzet voor de kringloopwinkel. Vanaf 2007 zat hij in het bestuur. Ook was hij enkele jaren contactpersoon naar de goede doelenstichtingen waarmee De Wisselbeker een meerjarige relatie heeft. Zijn enthousiasme en betrokkenheid voor de Kringloopwinkel blijkt ook uit de maandelijkse column die hij schrijft in het plaatselijke blad NootdorpNU. Naast het vrijwilligerswerk voor De Wisselbeker was hij van 2003 tot 2011 voorzitter van de Stichting voor cultuur en creativiteit De Damastbloem, na 2007 wijzigde de naam in Centrum voor de Kunsten Nootdorp.

Verdiensten Ben van Hagen
Ben verricht al vele jaren vrijwilligerswerk bij zowel de Stichting Vrienden van de Windlust in Nootdorp als bij Kringloopwinkel De Wisselbeker. In 2005 trad hij toe tot het bestuur van Stichting Kringloopwinkel de Wisselbeker en in 2008 heeft hij de functie van penningmeester op zich genomen en dat is hij nog steeds. In maart 2007 trad hij toe tot het bestuur van Stichting Vrienden van de Windlust in Nootdorp als secretaris. Deze stichting is niet alleen eigenaar van de molen maar ook van de voormalige graanschuur die verhuurd wordt aan een restauranthouder.