Wethouder Brederodeschool wint Afvalrace 2022

Wethouder Brederodeschool wint Afvalrace 2022

Maandag 27 juni is bekend geworden dat de Wethouder Brederodeschool de Afvalrace 2022 heeft gewonnen. Wethouder Mark Wit reikte deze middag de Helden van Rijswijkwisseltrofee uit aan de winnaar.

Afvalrace
Vijf Rijswijkse basisscholen deden mee aan de Afvalrace 2022: de Petrusschool, Wethouder Brederodeschool, De Voorde, Montessori Parkrijk en de Rehobothschool. Deze scholen adopteerden tijdelijk een gebied in de buurt van hun school dat zij het hele schooljaar schoon hielden van zwerfafval.

Mensen van de Rijswijkse Zwerfafvalbrigade bezochten regelmatig – zowel aangekondigd als onaangekondigd – de gebieden om deze te controleren hoe schoon ze zijn. De controles leverde punten op voor de deelnemende scholen. Ook hebben de leerlingen in de afgelopen weken punten gescoord tijdens het slotevent op het schoolplein met leuke spellen zoals de afvalscheidingsstormbaan, de afvalmemory en het levend zwerfafvalkwartet.

Winnaar
De Wethouder Brederodeschool is als winnaar uit de bus gekomen. De leerlingen hebben de Helden-van Rijswijkwisseltrofee overgenomen van de Petrusschool, die vorig jaar de Afvalrace won.

Wethouder Mark Wit (Openbare Ruimte) is blij dat leerlingen van Rijswijkse basisscholen zich willen inzetten voor zwerfafval. “Jong geleerd is oud gedaan”, zegt hij. “Met de Afvalrace kun je bergen verzetten. Leerlingen ruimen het zwerfvuil allemaal netjes op in het gebied waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Het verbaast hen ook hoeveel troep er achterblijft. Je ziet al duidelijk het verschil. Nu de gebieden mooi schoon zijn, wordt er toch minder afval gedumpt. En dat maakt deze wedstrijd zo relevant, we creëren hiermee bewustwording om samen zwerfvuil te bestrijden.”

Meedoen?
Wil je volgend jaar met je school meedoen aan de Afvalrace 2022-2023? Meld je aan bij Michel Bitter van Sport Heroes: m.bitter@sportheroes.nl