Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject De Entree in RijswijkBuiten

Eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject De Entree in RijswijkBuiten

De bouw van het energiezuinige nieuwbouwproject De Entree in RijswijkBuiten is gestart. Onder toeziend oog van de kopers van de appartementen en huurders van gezondheidscentrum RijswijkBuiten sloegen wethouder Armand van de Laar (RijswijkBuiten en Stadsontwikkeling), Jacco Maan (bestuurder Vidomes) en Annemarie Jol (adjunct-directeur AM) op 28 juni de eerste paal.

“In De Entree komen veel ambities samen”
De Entree wordt gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen gemeente Rijswijk, Harnaschpolder C.V. (een samenwerking tussen de gebiedsontwikkelaars AM en VolkerWessels Vastgoed), Intercontinental Estate en woningcorporatie Vidomes. In de twee appartementengebouwen komen 32 koopappartementen, 28 sociale huurappartementen en een gezondheidscentrum. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2023.

Wethouder van de Laar: “Met de start bouw markeren we een mooie mijlpaal. In De Entree komen veel ambities samen: zoals het bouwen van voorzieningen op het gebied van gezondheid en zorg voor de (toekomstig) bewoners van RijswijkBuiten. Naast nieuwe koopappartementen, waaraan een grote behoefte is, bouwen we ook sociale huurappartementen voor senioren. Kortom, een mooie samenwerking met als resultaat een mix van duurzame koop- en huurwoningen en een gezondheidscentrum. We bouwen met nieuwe woningen niet alleen aan het vergroten van de woningvoorraad in Rijswijk, maar ook aan nieuwe gemeenschappen. Ik hoop dat de nieuwe bewoners zich snel thuis voelen in RijswijkBuiten en het hun eigen ‘buurt’ gaan noemen”.

Sociale huurappartementen voor senioren
Vidomes realiseert 28 sociale twee- en driekamerappartementen in het appartementengebouw ‘De Berken’, aan de Keizersmantelstraat. De energiezuinige huurappartementen worden voorzien van hoogwaardige isolatie, individuele warmtepompen en zonnepanelen.

De appartementen zijn bedoeld zowel voor 55+’ers die doorstromen vanuit een grotere woning naar een appartement, als voor senioren met een lichte zorgvraag. Met de doorstroming komen eengezinswoningen vrij voor andere woningzoekers. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, in de nabijheid van andere nieuwe voorzieningen in de wijk zoals een supermarkt en het groene en waterrijke Wilhelminapark. Een ideale ligging voor deze oudere doelgroep. Jacco Maan: “De woningen zijn levensloopbestendig. Dit betekent dat huurders – ook als ze minder mobiel zijn – langer zelfstandig kunnen blijven wonen”.

De sociale twee- en driekamerhuurappartementen worden in de eerste helft van 2023 aangeboden via de website van Woonnet Haaglanden.