Sloop oude brandweerkazerne uitgesteld vanwege opvang Oekraïners 

Sloop oude brandweerkazerne uitgesteld vanwege opvang Oekraïners 

Vluchtelingen uit Oekraïne worden worden ook in onze gemeente opgevangen. In totaal verblijven op dit moment 100 mensen uit de Oekraïne in Hotel van der Valk in Nootdorp.

Reeds vier opvangplekken in de gemeente
De Veiligheidsregio Haaglanden heeft de opdracht om 2.000 opvangplekken te realiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne. Pijnacker-Nootdorp is verantwoordelijk voor 100 plekken. Er zijn momenteel vier panden aangewezen in Nootdorp, Delfgauw en Pijnacker voor langdurige opvang. Hier wordt nu de oude brandweerkazerne aan toegevoegd. Op deze locatie aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp wordt binnenkort ook een Oekraïense familie ondergebracht. Omwonenden zijn hierover inmiddels geïnformeerd.

Volledige zelfredzaamheid
De gemeente heeft in de afgelopen periode gezocht naar locaties waar 100 vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest kunnen worden, op basis van volledige zelfredzaamheid. Dat betekent zelfstandige eenheden, waarin bewoners kunnen wonen, slapen, douchen en koken. Het betreft hier nog steeds tijdelijke opvang voor een periode van maximaal 3 jaar.

Sloop uitgesteld
De voormalige brandweerkazerne zou deze zomer gesloopt worden, maar om de opvang van een familie van 7 mensen mogelijk te maken, kan de brandweerkazerne een jaar langer behouden blijven. Afhankelijk van de te doorlopen procedures voor de bouw van het combinatiegebouw dat op deze locatie komt, zou dit verlengd kunnen worden tot februari 2024.

Ontwikkelingen Hart van Nootdorp niet in gevaar
Het uitstellen van de sloop van de voormalige brandweerkazerne is niet van invloed op de planning van de ontwikkelingen van Hart van Nootdorp. Ook heeft dit geen gevolgen voor de inhoud van het project.